Θεραπεύοντας το Εσωτερικό Παιδί

Πιθανότατα ηλικιακά να θεωρούμαστε ενήλικοι, όμως ψυχικά αυτή η ενηλικίωση συμπεριλαμβάνει ανάληψη ευθύνης πρώτα από όλα σε εμάς. Αυτό σημαίνει αναγνώριση, αποδοχή, σεβασμό, κατανόηση, προστασία, φροντίδα και αγάπη αυτού του εσωτερικού παιδιού που μας συντροφεύει σε όλη μας τη ζωή. Το εσωτερικό παιδί είναι πραγματικό, όχι κυριολεκτικά, οργανικά, αλλά μεταφορικά. Όλοι ήμασταν κάποτε παιδιά και εκείνο το παιδί ακόμα κατοικεί μέσα μας.

Η έλλειψη συνειδητής σύνδεσης με το παιδί μέσα μας είναι ακριβώς το σημείο εκκίνησης πολλών συμπεριφορικών, συναισθηματικών και διαπροσωπικών δυσκολιών. Όσο αυτό το «παιδί» δεν καλύπτει τις ανικανοποίητες ανάγκες του ώστε να μπορέσει να ενηλικιωθεί μαζί μας τόσο άθελα του, μας σαμποτάρει την ενήλικη ζωή μας.

  • Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, το δικό σας εσωτερικό παιδί που βρίσκεται;
  • Μήπως αγνοείται, απωθείται και απορρίπτεται;
  • Μήπως προσπαθείτε να αναγκάσετε τους άλλους να εκπληρώσουν εκείνες τις ανάγκες για εσάς;

Η αλήθεια είναι ότι επηρεαζόμαστε και ελεγχόμαστε κατά πολύ από εκείνο το ασυνείδητο εσωτερικό μας παιδί. Για πολλούς, δεν είναι ο ενήλικος εαυτός εκείνος που κατευθύνει τις ζωές μας, αλλά περισσότερο ένα συναισθηματικά πληγωμένο παιδί που ζει μέσα μας. Ένα μικρό παιδί που καλείται να πάρει ενήλικες αποφάσεις.

Η γνωριμία με το εσωτερικό παιδί και κατά επέκταση η ανάπτυξη σχέσης μαζί του, μας επιφυλάσσει ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο με προορισμό ένα μέλλον γεμάτο αποδοχή και αγάπη.

Το «παιδί» είναι όλα όσα σημαίνουν εγκατάλειψη και έκθεση και ταυτόχρονα θεϊκά ισχυρό. Η ασήμαντη αβέβαιη αρχή και το θριαμβευτικό τέλος. Το «αιώνιο παιδί» μέσα στον άνθρωπο είναι μία απερίγραπτη εμπειρία, μία δυσαρμονία, ένα ελάττωμα αλλά και ένα θεϊκό προνόμιο. Ένας αστάθμητος παράγοντας που καθορίζει την αξία ή την απαξία μιας προσωπικότητας.

C.G.JUNG

 


 

Όλες οι ομάδες είναι προς το παρόν συμπληρωμένες ( SOLD OUT)

  • Διάρκεια ομάδας: 18 συναντήσεις
  • Συχνότητα συναντήσεων: 1 συνάντηση ανά 15 ημέρες
  • Διάρκεια συναντήσεων: 2 ώρες κάθε συνάντηση
  • Κόστος: 30€ ανά συνάντηση
  • Κόστος για φοιτητές και ανέργους: 20€ ανά συνεδρία (η έκπτωση λαμβάνεται με τη χρήση του κουπονιού 20OFF κατά την πληρωμή)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μας καλέσεις στο τηλέφωνο 213-033 8539, 694-852 4776 ή να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω μηνύματος στη Facebook σελίδα μας.

Μοιραστείτε το!