logo_e-aksizo

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.

Δείτε τα διαθέσιμα video-σεμινάρια

Το πρώτο από τα δύο videos κάθε θεματικής διατείθεται ΔΩΡΕΑΝ

Κατέβασε στον υπολογιστή ή το κινητό σου το 2o μέρος μόνο με 10 ευρώ και δες το όποτε εσύ επιθυμείς

Αρνητικές σκέψεις, ο μεγάλος σαμπορτέρ

Τα συναισθήματα και οι δράσεις μας είναι ο καθρέφτης των σκέψεων μας!

Τι συμβαίνει λοιπόν και τα δύο τρίτα των σκέψεων μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι αρνητικά;
Κάνοντας αυτή την διαπίστωση εύκολα οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι στο νου σου, υπάρχει ένας σαμποτέρ που δε σου επιτρέπει να πλησιάσεις τους στόχους και τα όνειρά σου.

Ήρθε η στιγμή να μάθεις την θετική σκέψη στην πράξη, όχι με θεωρίες!

Αρνητικές σκέψεις, ο μεγάλος σαμπορτέρ - Β μέρος

Η Τέχνη του Μαζί, με απλά υλικά

«Οι σχέσεις δεν είναι φτιαγμένες μόνο από ζάχαρη και παραμύθι. Σε θέλουν δυνατό στο Μαζί», γράφει η Ρενέ.

Η σχέση ενός ζευγαριού στο ξεκίνημά της, προσφέρει στους συντρόφους αυτή την παραμυθένια γλύκα, προσφέρει συναισθήματα αγάπης και ασφάλειας, την αίσθηση πως βρίσκονται σε μια σχέση που οι ανάγκες τους γίνονται κατανοητές και η επικοινωνία στο ζευγάρι είναι αβίαστη. Ωστόσο, η κοινή ζωή με τις παράλληλες καθημερινές δυσκολίες μπορεί να φτάσει την σχέση να απέχει σημαντικά από τις προσδοκίες που είχε αρχικά το ζευγάρι. Ο κάθε σύντροφος μπορεί να απομονωθεί στη δική του οπτική για τη σχέση και η επικοινωνία του ζευγαριού να μετατραπεί σε παράλληλους μονολόγους. Παράλληλα «οι όρκοι αγάπης» που κάποτε δόθηκαν αρχίζουν να φαντάζουν «παραμύθια» και η εμπιστοσύνη μέσα στην σχέση, αρχίζει να κλονίζεται. Κάπως έτσι λοιπόν, μια από τις πιο σημαντικές σχέσεις στην ζωή μας, η σχέση μέσα στην οποία αφεθήκαμε και στηρίξαμε όλα τα όνειρα μας, μπορεί να καταλήξει να είναι ιδιαίτερα επώδυνη.

Και τώρα τι κάνουμε;

Η Τέχνη του Μαζί, με απλά υλικά - Β μέρος

Θες ν΄αγγίξεις την Αποδοχή, αλλά σε τρομάζει η απόρριψη;

Η απόρριψη, σε όποιο επίπεδο της ζωή μας και αν την βιώνουμε, πονάει.
Για αυτόν τον λόγο έχουμε αναπτύξει έναν έντονο φόβο για την απόρριψη…

Για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να την αποφύγουμε
Για αυτόν τον λόγο η αναγνώριση και η επιβεβαίωση έχουν μετατραπεί σε τόσο ισχυρές επίκτητες επιθυμίες
Γι αυτόν τον λόγο η ανάγκη για αποδοχή είναι πια ζήτημα ζωής και θανάτου

Δέξου την προς-κλήση, κατανόησε τους λόγους σύνδεσης σου με την απόρριψη,
και μάθε τον τρόπο να βγαίνεις από τον φαύλο κύκλο της, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην αποδοχή του εαυτού σου.

Θες ν΄αγγίξεις την Αποδοχή, αλλά σε τρομάζει η απόρριψη; - Β μέρος

Κρίσεις πανικού, Ένας οδηγός επιβίωσης

Ένα παιδί υπεύθυνο, που έκανε πάντα το ‘’σωστό’’! Οι γονείς περήφανοι, με καμάρι πάντα έλεγαν: «Δεν έχεις ανάγκη εσύ θα τα καταφέρεις». Το ίδιο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Ένα παιδί που όλοι ήξεραν ή μάλλον όλοι περίμεναν ότι θα πετύχει.

Έτσι, λοιπόν, με τις προσδοκίες όλων να το κινητοποιούν ωρίμασε γρήγορα και απέκτησε την ανάγκη του ελέγχου και της αναγνώρισης των άλλων! Έκανε ό,τι μπορούσε κι ό,τι δεν μπορούσε για να το αγαπούν και να το θέλουν κοντά τους. Τα χρόνια περνούσαν, οι υποχρεώσεις μεγάλωναν, η καθημερινότητα είχε απαιτήσεις και το παιδί που είχε πια μεγαλώσει ήταν τέλειο για όλους, έκανε πάντα ό,τι περίμεναν οι άλλοι κι έτσι ένιωθε χρήσιμο κι αγαπητό. Πάντα πετύχαινε κάθε στόχο και οι άλλοι πίστευαν όλο και πιο πολύ ότι μπορεί τα πάντα και ζητούσαν όλο και περισσότερα!

Ήρθε όμως και η στιγμή της ‘’αποτυχίας’’, μια κατάσταση τόσο άγνωστη και ανυπόφορη! Τι γίνεται τώρα; Τι θα πουν οι άλλοι; Χιλιάδες αναπάντητα ερωτήματα και μέσα σ αυτά ήρθε εκείνος! Το όνομα του «Πανικός.

Κρίσεις πανικού, Ένας οδηγός επιβίωσης - Β μέρος

Το άγχος δεν είναι επιλογή, η διαχείρισή του όμως είναι

Προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες και υποχρεώσεις είναι φυσιολογικό να νιώθουμε άγχος.Όταν μάλιστα το άγχος μας είναι παραγωγικό,δηλαδή δεν μας μπλοκάρει, αλλά μας βάζει σε εγρήγορση, τότε θεωρείται απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες της καθημερινότητας, ειδικά στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής.

Τί γίνεται όμως όταν το άγχος ξεπερνάει τα επίπεδα του φυσιολογικού, μας ακινητοποιεί και ορίζεται πλέον ως παθολογικό;;;

Το άγχος δεν είναι επιλογή, η διαχείρισή του όμως είναι - Β μέρος

Όταν δεν μιλάει το Στόμα, θα μιλήσει το Σώμα

“Ψυχοσωματικά τι έρχονται να μας πουν”

Πολλές φορές ακούμε την έκφραση το «σώμα θυμάται» και τις περισσότερες φορές, αφορά τη φυσική κατάστασή του. Η πραγματικότητα όμως είναι πως το σώμα θυμάται… τα πάντα! Θυμάται όσα εσύ δεν ξεχνάς και απασχολούν το μυαλό σου καθώς δεν τα εξωτερικεύεις. Το σώμα σου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου, γι’ αυτό και με τον «τρόπο» του δείχνει ότι κάτι σε απασχολεί ψυχολογικά. Τα ψυχοσωματικά αφορούν μεγάλο μέρος των ανθρώπων και εμφανίζονται σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Aναλύουμε παρέα τα αίτια και τα αιτιατά των ψυχοσωματικών.

Όταν δεν μιλάει το Στόμα, θα μιλήσει το Σώμα - Β μέρος