Μετατρέπω τον θυμό σε Δημιουργική έκφραση

Υπάρχει η αντίληψη ότι το συναίσθημα του θυμού είναι καταστρεπτικό. Έτσι μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι ο θυμός είναι ανεπιθύμητος, βλαβερός, ντροπιαστικός και καθόλου ευπρόσδεκτος. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχουν καλά και κακά συναισθήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο θυμός όπως και άλλα συναισθήματα είναι εργαλεία που βοήθησαν το είδος μας να προσαρμοστεί, να επιβιώσει και να εξελιχθεί και τα κουβαλάμε μέσα μας, σαν μια κληρονομιά. Ο θυμός είναι ένα πολύ δυναμικό συναίσθημα που στην ουσία δηλώνει δυσαρέσκεια από την μη ικανοποίηση των αναγκών μας.

Ο ψυχισμός μας στην προσπάθεια του να βιώσει τον μικρότερο δυνατό πόνο και φόβο, χρησιμοποιεί κάποιους μηχανισμούς για να αμυνθεί αλλά και να μας προστατεύσει. Ένα από αυτά τα μέσα κάλυψης, προστασίας και αποφυγής άλλων πιο επώδυνων αισθημάτων όπως θλίψη, πόνο, φόβο, είναι και ο θυμός. Με αυτόν τον τρόπο ο θυμός μας, φωνάζει «βοήθεια», «φοβάμαι», «στεναχωρήθηκα», «πληγώθηκα», «αδικήθηκα».

Ο θυμός είναι λοιπόν το καλύτερο καμουφλάζ! Τις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμος από το πραγματικό πρόβλημα. Όμως νοητικά, συναισθηματικά και σωματικά ασφυκτιούμε. Ο θυμός πιάνει όλο τον χώρο μας και στο τέλος μας εξασθενεί!

«Το να κρατάς θυμό είναι σαν να αρπάζεις ένα αναμμένο κάρβουνο για να το πετάξεις σε κάποιον. Αυτός που καίγεται είσαι εσύ!»
Βούδας

  • Ποιοι είναι οι λόγοι που θυμώνουμε;
  • Ποιο είναι το προφίλ του θυμού σας;
  • Πως τον χρησιμοποιούμε για να προστατευθούμε;
  • Ποια συνήθως είναι τα ουσιαστικά προβλήματα που κρύβει;
  • Ποιες είναι οι ρίζες του θυμού σας;

Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να κατανοήσουμε τον θυμό μας δηλαδή να καταλάβουμε τον λόγο ύπαρξης του στην ζωή μας και τον ψυχισμό μας.

Ο θυμός κρύβει μέσα του δυναμικότητα και πολύ συσσωρευμένη ενέργεια. Η συνειδητοποίηση αυτή, οδηγεί στην θεραπεία και η θεραπεία μέσω των κατάλληλων τεχνικών οδηγεί στην απελευθέρωση. Και αυτό θα κάνουμε σε αυτό το σεμινάριο. Γιατί δεν είναι ο θυμός που καταστρέφει αλλά η πράξη που προέρχεται από αυτόν.

Ο θυμός χρειάζεται να εκτονώνεται και να εκφράζεται, με σεβασμό στον εαυτό μας και τους άλλους, ώστε να παράγει δημιουργία.

«Ο θυμός είναι για τους ανθρώπους ότι είναι τα καύσιμα για τα αυτοκίνητα. Σε βοηθάει να προχωράς μπροστά και να ανακαλύπτεις νέα πράγματα για τον κόσμο».
Μαχάτμα Γκάντι

 


 

Διάρκεια ομάδας: A Κύκλος 10 συναντήσεις – Β Κύκλος 6 συναντήσεις (προαιρετικές)
Συχνότητα συναντήσεων: 1 συνάντηση ανά 15 ημέρες
Διάρκεια συναντήσεων: 2 ώρες κάθε συνάντηση
Κόστος: 30€ ανά συνάντηση
Κόστος για φοιτητές και ανέργους: 20€ ανά συνεδρία

Έναρξη νέων ομάδων:

ONLINE 1 – Τετάρτη 22/09/2021 και ώρες : 18.30-20.30 /  Η ομάδα συμπληρώθηκε (SOLD OUT)
ONLINE 2 – Σάββατο 25/09/2021 και ώρες : 11.00-13.00 / Η ομάδα συμπληρώθηκε (SOLD OUT)
ONLINE 3 – Τετάρτη 6/10/2021 και ώρες : 18.30-20.30
Δια ζώσης – Τετάρτη 29/09/2021 και ώρες : 18.30-20.30 /  Η ομάδα συμπληρώθηκε (SOLD OUT)

Κλείσε τη θέση σου Online ή Δια ζώσης πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μας καλέσεις στο τηλέφωνο 213-033 8539, 694-852 4776 ή να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω μηνύματος στη Facebook σελίδα μας.

Κράτηση στην ONLINE 3 (Έναρξη Τετάρτη 6/10/2021)

Μοιραστείτε το!