Βιογραφικά

maria_vei

Βέη Μαρία

Γεννήθηκα στον Κορυδαλλό Αττικής όπου διαμένω μέχρι και σήμερα. Σπούδασα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, αλλά πολύ σύντομα κατάλαβα ότι η ψυχολογία είναι το πεδίο που αγαπώ και θέλω να δράσω. Έτσι φοίτησα στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Έπειτα εκπαιδεύτηκα στην Συμβουλευτική στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ΤHACE. Αρχικά στις δεξιότητες συμβουλευτικής και στην συνέχεια στην συνθετική συμβουλευτική Γνωσιακού και Προσωποκεντρικού Μοντέλου. Εξειδικεύτηκα στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία στην Ακαδημία Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής του Ι. Δόβελλου. Aπό τον Οκτώβριο του 2010 έχω ξεκινήσει master στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία,  Γνωσιακού,  Προσωποκεντρικού και Ψυχοδυναμικού μοντέλου στο Πανεπιστήμιο του Derby. Επίσης είμαι μέλος του British Assosiation For Counseling and Psychotherapy(BACP).

Τον Αύγουστο του 2014 συνδημιουργώ με την Ελένη Αικατερίνη το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «αξίΖΩ» όπου εργάζομαι καθημερινά μαζί με αξιόλογους συνεργάτες, δημιουργώντας ένα δυναμικό δίκτυο με ανθρώπους που αγαπούν και πιστεύουν στην αέναη εξέλιξη! Τα τελευταία χρόνια έχει μπει στην ζωή μου και η συγγραφή, καθώς ολοκλήρωσα το πρώτο μου αλληγορικό παραμύθι με τίτλο «Η Αγάπη της Αλκυόνης» που κυκλοφορεί ήδη και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αποκτήστε το παραμύθι!

eleni_aikaterini

Αικατερίνη Ελένη

Γεννήθηκα στην Ελευσίνα όπου διαμένω μέχρι σήμερα από αγάπη σε αυτή την πόλη και την ιστορία της. Ανήσυχο πνεύμα από μικρή, έψαχνα με κάθε δράση μου πέρα από το συμβατικό. Η αναζήτηση και η αγάπη για τον άνθρωπο με οδήγησε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο και αποφοίτησα. Στην συνέχεια άρχισα να εργάζομαι στο ΚΕΘΕΑ (ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ) και να εμπλουτίζω την εκπαίδευση και τις γνώσεις μου. Παρακολούθησα και ολοκλήρωσα στο Πανεπιστήμιο San Diego California σπουδές ως Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης, εκπαιδεύτηκα στην Δυναμική Ομάδας σύμφωνα με το Ψυχοδυναμικό Μοντέλο καθώς και στην Διεργασία Ομάδας στο ΑΚΜΑ. Ενώ λίγο αργότερα ολοκλήρωσα και την εκπαίδευση μου στην Συστημική Θεραπεία & Συμβουλευτική στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Μετά από αυτή την διαδρομή συνέχισα να νιώθω πως υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που είχα ήδη κατακτήσει και συνέχισα να αναζητώ νέους διαφορετικούς τρόπους για να νιώθω ελεύθερη και δημιουργική. Στα χρόνια που ακολούθησαν γνώρισα μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μου και ανακάλυψα την εσωτερική μου δύναμη και το αληθινό μου θέλω. Έτσι το Φθινόπωρο του 2014 ολοκληρώνω την πορεία μου ως θεραπεύτρια στο ΚΕΘΕΑ και συνδημιουργώ με την Βέη Μαρία το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «αξίΖΩ» στο Περιστέρι, όπου εργάζομαι καθημερινά με αληθινή αγάπη και πίστη στην εξέλιξη του ανθρώπου!

pegy3

Νιάρχου Πέγκυ

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και απέκτησα μεταπτυχιακό στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και έχω ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία» στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Αποτελώ πιστοποιημένη Σύμβουλο Τοξικοεξάρτησης και Πρόληψης των Εξαρτήσεων από τον Διεθνή Οργανισμό IC & RC με εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης της κατάχρησης του διαδικτύου στο πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ που υλοποίησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων.

Εργάζομαι για πολλά χρόνια στο ΚΕΘΕΑ με εξαρτημένους έφηβους και ενήλικες καθώς και τις οικογένειές τους και έχω ασχοληθεί με ατομική συμβουλευτική και θεραπευτικές ομάδες, με Σχολές Γονέων καθώς και με το σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινοτικών παρεμβάσεων.
Από το Σεπτέμβριο του 2020 είμαι άμισθη συνεργάτης του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής αξίΖΩ.

Είμαι μητέρα τριών παιδιών.

anstasipalaiodimou

Παλαιοδήμου Αναστασία

Ονομάζομαι Παλαιοδήμου Αναστασία, γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ναύπλιο. Το πρώτο μεγάλο μονοπάτι, προϊόν της πρώτης μου μεγάλης, αυτόνομης επιλογής, ήταν η διαδρομή Ναύπλιο-Αθήνα. Το 2004 , άρχισα σπουδές στην πρώτη μου επιλογή και άρχισα να χτίζω τον δικό μου, προσωπικό μύθο για την επιστήμη της Ψυχολογίας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών .Την επέλεξα, επειδή πάντα ήθελα να γνωρίζω, έως και να δικαιολογώ, τα κίνητρα των ανθρώπων πίσω από τις συμπεριφορές τους, καθώς επίσης μου άρεσε η ιδέα να βοηθάω τους συνανθρώπους μου να αισθανθούν καλύτερα.

Η καθημερινή πρακτική, η εφαρμογή της θεωρητικής ως τότε γνώσης, η επαφή με την ψυχοθεραπεία και την εποπτεία, η προσωπική ενδοσκόπηση, μου άνοιξαν πρωτόγνωρους δρόμους σε σχέση με τους ανθρώπους και το τι ήθελα πια να ακολουθήσω. Μέσα από την εμπειρία μου προσπάθησα να ανιχνεύσω και να αναγνωρίσω την ευθύνη μου απέναντι στη δουλειά μου, ενώ συνεχώς διψάω για την πρόκληση της νέας γνώσης και εκπαίδευσης.

Μόνιμο μέλημα μου είναι να γίνομαι διαρκώς καλύτερη με συνεχείς εκπαιδεύσεις, ενώ παράλληλα δεν χάνω την εν-συναίσθηση μου, το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που συναντώ θεραπευτικά,το ενδιαφέρον για τις ανθρώπινες σχέσεις,για το βάθος της ψυχής, την πολυπλοκότητα της ψυχοσύνθεσης ,γι αυτό και βρίσκομαι στο e-αξίΖΩ και είμαι στην διάθεση να σας στηρίξω συμβουλευτικά στις προσωπικές σας ιστορίες και μονοπάτια.

Έχω ειδικευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία παιδιού, εφήβου και ενήλικα στην Α’  Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου  Νοσοκομείου,του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχω εξειδίκευση στην Παιδοψυχολογία-Παιδοψυχιατρική. Έχω εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από το  Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και στην εναλλακτική θεραπεία των ανθοιαμάτων του συστήματος Βach από το Bach Institute Hellas. Από τον Μάιο του 2020 εκπαιδεύομαι στη Θετική Ψυχολογία του προγράμματος της Ελληνικής εταιρείας θετικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ενώ παράλληλα διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στον Άγιο Δημήτριο.

Η αγάπη της Αλκυόνης

Η ιστορία μας δεν είναι γραμμένη στις επόμενες σελίδες, αλλά μέσα στην ψυχή του κάθε περιπλανώμενου.
Όποιος έχει αναρωτηθεί που βρίσκεται η αγάπη και η απορία αυτή ήταν αρκετή για να τον κάνει να την αναζητήσει, θα βρει απαντήσεις σε αυτές τις γραμμές.
Δύο λουλούδια που πλάστηκαν για να ευωδιάσουν την πλάση με το άρωμα της Αγάπης και της Ελευθερίας, ταξιδεύουν από το “Εγώ” στο “Εμείς” και διανύουν μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες.
Ο φόβος, ο εγωισμός και η αδράνεια, δίνουν τη θέση τους στην αλήθεια, το φως και τη δράση.