Βιογραφικά

maria_vei

Βέη Μαρία

Γεννήθηκα στον Κορυδαλλό Αττικής όπου διαμένω μέχρι και σήμερα. Σπούδασα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, αλλά πολύ σύντομα κατάλαβα ότι η ψυχολογία είναι το πεδίο που αγαπώ και θέλω να δράσω. Έτσι φοίτησα στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Έπειτα εκπαιδεύτηκα στην Συμβουλευτική στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ΤHACE. Αρχικά στις δεξιότητες συμβουλευτικής και στην συνέχεια στην συνθετική συμβουλευτική Γνωσιακού και Προσωποκεντρικού Μοντέλου. Εξειδικεύτηκα στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία στην Ακαδημία Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής του Ι. Δόβελλου. Aπό τον Οκτώβριο του 2010 έχω ξεκινήσει master στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία,  Γνωσιακού,  Προσωποκεντρικού και Ψυχοδυναμικού μοντέλου στο Πανεπιστήμιο του Derby. Επίσης είμαι μέλος του British Assosiation For Counseling and Psychotherapy(BACP).

Τον Αύγουστο του 2014 συνδημιουργώ με την Ελένη Αικατερίνη το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «αξίΖΩ» όπου εργάζομαι καθημερινά μαζί με αξιόλογους συνεργάτες, δημιουργώντας ένα δυναμικό δίκτυο με ανθρώπους που αγαπούν και πιστεύουν στην αέναη εξέλιξη! Τα τελευταία χρόνια έχει μπει στην ζωή μου και η συγγραφή, καθώς ολοκλήρωσα το πρώτο μου αλληγορικό παραμύθι με τίτλο «Η Αγάπη της Αλκυόνης» που κυκλοφορεί ήδη και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αποκτήστε το παραμύθι!

eleni_aikaterini

Αικατερίνη Ελένη

Γεννήθηκα στην Ελευσίνα όπου διαμένω μέχρι σήμερα από αγάπη σε αυτή την πόλη και την ιστορία της. Ανήσυχο πνεύμα από μικρή, έψαχνα με κάθε δράση μου πέρα από το συμβατικό. Η αναζήτηση και η αγάπη για τον άνθρωπο με οδήγησε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο και αποφοίτησα. Στην συνέχεια άρχισα να εργάζομαι στο ΚΕΘΕΑ (ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ) και να εμπλουτίζω την εκπαίδευση και τις γνώσεις μου. Παρακολούθησα και ολοκλήρωσα στο Πανεπιστήμιο San Diego California σπουδές ως Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης, εκπαιδεύτηκα στην Δυναμική Ομάδας σύμφωνα με το Ψυχοδυναμικό Μοντέλο καθώς και στην Διεργασία Ομάδας στο ΑΚΜΑ. Ενώ λίγο αργότερα ολοκλήρωσα και την εκπαίδευση μου στην Συστημική Θεραπεία & Συμβουλευτική στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Μετά από αυτή την διαδρομή συνέχισα να νιώθω πως υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που είχα ήδη κατακτήσει και συνέχισα να αναζητώ νέους διαφορετικούς τρόπους για να νιώθω ελεύθερη και δημιουργική. Στα χρόνια που ακολούθησαν γνώρισα μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μου και ανακάλυψα την εσωτερική μου δύναμη και το αληθινό μου θέλω. Έτσι το Φθινόπωρο του 2014 ολοκληρώνω την πορεία μου ως θεραπεύτρια στο ΚΕΘΕΑ και συνδημιουργώ με την Βέη Μαρία το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «αξίΖΩ» στο Περιστέρι, όπου εργάζομαι καθημερινά με αληθινή αγάπη και πίστη στην εξέλιξη του ανθρώπου!

Η ομάδα μας
pegy3

Νιάρχου Πέγκυ

anstasipalaiodimou

Παλαιοδήμου Αναστασία

Η αγάπη της Αλκυόνης

Η ιστορία μας δεν είναι γραμμένη στις επόμενες σελίδες, αλλά μέσα στην ψυχή του κάθε περιπλανώμενου.
Όποιος έχει αναρωτηθεί που βρίσκεται η αγάπη και η απορία αυτή ήταν αρκετή για να τον κάνει να την αναζητήσει, θα βρει απαντήσεις σε αυτές τις γραμμές.
Δύο λουλούδια που πλάστηκαν για να ευωδιάσουν την πλάση με το άρωμα της Αγάπης και της Ελευθερίας, ταξιδεύουν από το “Εγώ” στο “Εμείς” και διανύουν μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες.
Ο φόβος, ο εγωισμός και η αδράνεια, δίνουν τη θέση τους στην αλήθεια, το φως και τη δράση.