Βάγια Ζώγια

Γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα στην Αγία Παρασκευή και αποφάσισα να γίνω ψυχολόγος από 15 χρονών, κάτι που δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή μέχρι σήμερα. Αγαπώ πολύ την ψυχολογία και πιστεύω ότι η ψυχική υγεία αποτελεί δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Σπούδασα Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα «Ψυχολογία Αθήνας» και διαθέτω Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αρ. Πρωτ. 358).

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στην Κλινική Υπνοθεραπεία με εξειδίκευση στη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (General Hypnotherapy Standards Council – GHSC). Διαθέτω το Βρετανικό δίπλωμα General Qualification in Hypnotherapy Practice του GHSC.

Συμμετείχα για 5 έτη ως ερευνήτρια (Senior Researcher) στην ερευνητική κοινότητα Ε.Κ.ΚΛΙ.ΨΥ (Ελλληνικό Κέντρο Κλινικής Ψυχολογίας), με κύριο (αλλά όχι μοναδικό) αντικείμενο έρευνας τις συντροφικές σχέσεις.

Από το 2015 εργάζομαι σε ιδιωτικά κέντρα Ψυχικής Υγείας όπου πραγματοποιώ συνεδρίες σε ενήλικες (ατομικές, ομαδικές και ζεύγους) και παρέχω συμβουλευτική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης (skype, messenger κλπ). Τα τελευταία χρόνια διατηρώ ιδιωτικό γραφείο (με διακριτικό τίτλο Ανα-Ψυχή) στο οποίο πραγματοποιώ συνεδρίες ατομικές (ενηλίκων και παιδιών) και ζεύγους, σεμινάρια ψυχικής υγείας και συντονίζω θεραπευτικές ομάδες.

Ενδιαφέρομαι και εκπαιδεύομαι συνεχώς σε θέματα που αφορούν το άγχος, τις κρίσεις πανικού, τις συντροφικές σχέσεις και το γονεϊκό ρόλο. Πάνω από όλα όμως είμαι θεραπευόμενη για αρκετά χρόνια, ένα ταξίδι που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πολλά χρόνια καθώς κάθε μέρα θεραπείας έχει να μου δώσει και κάτι νέο.

Εύχομαι να μπείτε κι εσείς σε ένα τέτοιο ταξίδι με τον δικό σας τρόπο.