«Θεραπεία της καρδιάς μέσω της συγχώρεσης»

Νέο Αυτοτελές σεμινάριο.

Συχνά και μόνο η απλή αναφορά στη συγχώρεση προκαλεί αντιδράσεις και θυμό :
«Εγώ να συγχωρέσω Αυτόν;; Με τίποτα! Αυτός με έβλαψε! Δεν το αξίζει» ή
«Γιατί;;σιγά μην συγχωρούνται τα πάντα! Κάποια πράγματα δεν συγχωρούνται ποτέ!» ή «Είμαι ασυγχώρητη! Δεν αξίζω την συγχώρεση»

Πέρα λοιπόν από όσα για εντυπωσιασμό δηλώνουμε επειδή πρέπει να αισθανόμαστε καλοί, καλοί άνθρωποι, καλοί χριστιανοί, καλά παιδιά, καλοί γονείς καλοί φίλοι, καλοί συνεργάτες, κλπ, στην πλειονότητα των περιπτώσεων η καρδιά μας παραμένει στο βάθος πληγωμένη και πικραμένη.

Ο πόνος είναι εκεί, η απογοήτευση, ο θυμός, η θλίψη, η δυσφορία, η δυστυχία, η αδικία, συνεχίζουν να διαποτίζουν την ύπαρξή μας. Κι όμως μέσα από όλα αυτά τα δύσκολα καλούμαστε να προχωρήσουμε, να εξελιχθούμε, να συνυπάρξουμε, να αγαπήσουμε.

Είναι προφανέστατο ότι δεν είμαστε ελεύθεροι,

από τη στιγμή που εξαρτάται η εσωτερική μας κατάσταση από κάποιον άλλον και από αυτά που σκέφτεται, αισθάνεται, λέει και κάνει, ή μήπως είναι; Ακόμα κι αν αυτός ο άλλος, βρίσκεται μέσα μας, είναι ο δικός μας εσωτερικός κριτής.
Η συγχώρεση λοιπόν εξαρτάται από τις πεποιθήσεις, από τα εσωτερικά βιώματα και φυσικά από την αυτό-επίγνωση μας. Εξαρτάται όμως και από την θέληση και το προσωπικό μας σθένος για θεραπεία και ελευθερία.

Η συγχώρεση αφορά την αγάπη,

την βαθιά αποδοχή, την ανακούφιση και τη διεύρυνση του εσωτερικού μας χώρου και με μία λέξη αφορά, τη Ζωή. Είναι το μέσο απελευθέρωσης από οτιδήποτε υπάρχει μέσα μας που λειτουργεί σαν εμπόδιο για την πλήρη και ολοκληρωτική έκφραση της ύπαρξης μας. Η συγχώρεση είναι η βασιλική οδός προς τη θεραπεία της καρδιάς και χρειάζεται κάποιος να την ζήσει, όχι με διανοητικό τρόπο αλλά έχοντας βιωματική εμπειρία της. Μία εμπειρία που μας αγγίζει σε βάθος και μας μεταμορφώνει.

Και αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να ζήσουμε σε αυτό το σεμινάριο. Σας περιμένουμε!

«Υπέρτατη πράξη συγχώρεσης είναι η δυνατότητα να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για όλες τις πληγές που έχουμε προκαλέσει στη ζωή μας. Η συγχώρεση είναι μία πράξη αγάπης προς τον εαυτό. Όταν συγχωρείται τον εαυτό σας, αρχίζετε να τον αποδέχεστε και να τον αγαπάτε περισσότερο». Don Miguel Ruiz

- Συμμετοχή -

Το σεμινάριο θα επαναληφθεί σε 5 διαφορετικές ημερομηνίες,

κλείσε την ημέρα που σε εξυπηρετεί να το παρακολουθήσεις.

Κόστος: 30€ // Φοιτητές & άνεργοι 25€

Σάββατο 18 Ιουνίου

11:00 με 14:00

Δια ζώσης

SOLD OUT

Τετάρτη 22 Ιουνίου

18:00 με 21:00

Δια ζώσης

SOLD OUT

Τετάρτη 29 Ιουνίου

18:00 με 21:00

Online

SOLD OUT

Σάββατο 02 Ιουλίου

11:00 με 14:00

Online

SOLD OUT

Τετάρτη 06 Ιουλίου

18:00 με 21:00

Δια ζώσης

SOLD OUT