Ιωάννα Πετροπούλου

Ονομάζομαι Ιωάννα-Ελευθερία Πετροπούλου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Η απόφαση να ασχοληθώ με τον κλάδο της Ψυχολογίας πάρθηκε πολύ νωρίς, καθώς από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ήξερα συνειδητά πως είναι επαγγελματικός μονόδρομος για εμένα. Το 2011 το όραμα έγινε πραγματικότητα όταν και ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης εργάστηκα στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με βασικό αντικείμενο την ψυχολογική υποστήριξη ατόμων με ψυχικές διαταραχές. Αφού απέκτησα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε όλη την επικράτεια, το επαγγελματικό μου ταξίδι συνεχίστηκε στη Σπάρτη Λακωνίας στο Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη», παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής αξιολόγησης και υποστήριξης σε παιδιά κι εφήβους καθώς και διενεργώντας ομάδες ανάπτυξης τόσο σε παιδικό πληθυσμό όσο και σε γονείς. Στα πλαίσια της εργασιακής μου δραστηριότητας ασχολήθηκα επίσης με τον τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και την προετοιμασία για τις ψυχομετρικές δοκιμασίες από τις οποίες περνούν οι υποψήφιοι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φτάνοντας στο σήμερα, πραγματοποιώ ατομικές συνεδρίες σε ενήλικες, παιδιά κι εφήβους. Επίσης, πέραν της προσωπικής μου θεραπείας η οποία αποτελεί για μένα ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας, λαμβάνω και την κατάλληλη εποπτεία προκειμένου να εξελίσσομαι συνεχώς ως θεραπεύτρια, ενώ ακόμα να είμαι άρτια και επαρκώς αποτελεσματική στις υπηρεσίες που παρέχω.

Σεμινάρια

Βαθιά πιστεύω πως «η γνώση είναι δύναμη», για το λόγο αυτό φροντίζω να εμπλουτίζω διαρκώς τις γνώσεις μου πάνω στον τομέα της Ψυχολογίας, έχοντας παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν τόσο τα παιδιά και τους εφήβους ειδικής και τυπικής ανάπτυξης όσο και τους ενήλικες. Επιπλέον, είμαι εκπαιδευθείσα στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής κι έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου στο ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Σχολική Ψυχολογία» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Ενδεικτικά Σεμινάρια

 • «Σκιαγραφώντας Θύτες και Θύματα Γυναικοκτονιών», City Unity College, Σεπτέμβριος 2022
 • «Βάζοντας Όρια στο Παιδί», Εκπαιδευτικός Όμιλος Ευδόκιμος, Ιούλιος 2022
 • «Παιγνιοθεραπεία», Εκπαιδευτικός Όμιλος Ευδόκιμος, Ιούλιος 2022
 • «Αυτισμός και Παιχνίδι – SSIP», ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ, Νοέμβριος 2021
 • «Αισθητηριακή Εργαλειοθήκη Παιδιών και Εφήβων», Sensory & Messy Play/ Ψυχολο-Υγεία, Σεπτέμβριος 2021 
 • «Παιδική Επιθετικότητα και Τρόποι Αντιμετώπισης», ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Απρίλιος 2021
 • «Αξιολόγηση Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας», ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Απρίλιος 2021
 • «Ψυχική Ανθεκτικότητα σε Περιόδους Κρίσης», Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, Φεβρουάριος 2021
 • «Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος», Εκπαιδευτικός Όμιλος Ευδόκιμος, Φεβρουάριος 2021
 • «Φως… στη Σκιά. Έμφυλη Βία στην Εποχή του Covid-19», Διαδικτυακά Εργαστήρια Ενδυνάμωσης & Δράσης Γυναικών, Χ.Ε.Ν Ελλάδος, Ιανουάριος 2021
 • «Διαχείριση Θυμού· Ήρθε η Ώρα να Συγκρουστείς Αποτελεσματικά», Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής, Δεκέμβριος 2020