«Ευγνωμοσύνη, ανοίγοντας το δώρο της Ζωής»

Στο αυτοτελές σεμινάριο του καλοκαιριού, επιλέξαμε να περπατήσουμε το μονοπάτι της Ευγνωμοσύνης , όπου κάθε σταθμό θεωρίας θα διαδέχεται η πρακτική εφαρμογή της ώστε το πολύτιμο δώρο της ευγνωμοσύνης να εντυπωθεί σε εκείνους που θα επιλέξουν να το παρακολουθήσουν! Έχουμε όμως αλήθεια αναρωτηθεί τι είναι η «Ευγνωμοσύνη» ;

Η ευγνωμοσύνη είναι κάτι περισσότερο από την λέξη ευχαριστώ. Είναι κάτι περισσότερο από το να είμαι απλώς ευγνώμων για αυτά που έχω. Είναι κάτι περισσότερο από κάτι που μας δίνεται και που δίνουμε. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη διατήρηση μιας βαθιάς εκτίμησης για τον εαυτό μας και για τα πράγματα που έχουμε στη ζωή μας.

Η ευγνωμοσύνη έχει μια ευεργετική επίδραση μέσα μας σε πνευματικό, ψυχικό και σωματικό επίπεδο. Είναι ένα μεταμορφωτικό μονοπάτι, ώστε να μπορούμε να προσελκύσουμε μια ζωή γεμάτη ευχαρίστηση. Είναι στην ουσία ένας τρόπος να υπάρχουμε. Είναι μία επιλογή που κάνουμε κάθε μέρα όταν ξυπνάμε.

Μπορεί να μεταμορφώσει τον θυμό σε συγχώρεση, χαρίζοντας γαλήνη για το παρελθόν, τους φόβους μας σε κουράγιο, δίνοντας χαρά & ικανοποίηση για το παρόν και την απομόνωση στο αίσθημα του «ανήκειν», προσφέροντας αισιοδοξία για το μέλλον.

Βλέπετε όλοι έχουμε μία ζωή να βιώσουμε που δεν είναι ποτέ τόσο δύσκολη ή υπέροχη όσο φανταζόμαστε, είναι απλά η μοναδική ζωή του καθενός! Ας μην την αγνοούμε λοιπόν άλλο, ας μην την κρίνουμε, μην την αποφεύγουμε μέσω των αμυντικών μηχανισμών που μας έμαθαν. Ας δώσουμε μια ευκαιρία συμφιλίωσης με την μοναδική ζωή που έχουμε, ζώντας στο παρόν με ευγνωμοσύνη!

Σας περιμένουμε στο καλοκαιρινό μας σεμινάριο όχι για να αλλάξουμε τη ζωή μας, ονειροπολώντας μια άλλη, πιο ενδιαφέρουσα, αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή, όπως μας δόθηκε, την καθημερινή, την ταπεινή, την ανθρώπινη, όπου το καθετί που μπορούμε να γυρέψουμε ήδη υπάρχει, όπως έγραφε ο Γιώργος Σεφέρης.

Το σεμινάριο θα επαναληφθεί σε 4 διαφορετικές ημερομηνίες,

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2130338539 / 6948524776 ή online κράτηση

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ

Σάββατο 24 Ιουνίου

11:00 με 13:30

Online

SOLD OUT

Δευτέρα 03 Ιουλίου

18:30 με 21:00

Δια ζώσης

SOLD OUT

Τετάρτη 05 Ιουλίου

18:30 με 21:00

Online

SOLD OUT

Σάββατο 08 Ιουλίου

11:00 με 13:30

Δια ζώσης

SOLD OUT