«Αυτοεκτίμηση, Μεταμορφώνοντας τις αδυναμίες σε ικανότητες»

Νέο Online Τμήμα.

Η αυτοεκτίμηση αποτελεί θεμελιακό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας μας. Είναι στην ουσία ο τρόπος που εμείς οι ίδιοι βλέπουμε τον εαυτό μας και, φυσικά, αν αυτό που βλέπουμε μας ικανοποιεί ή όχι.

Ακριβώς, η κριτική αυτή ματιά προς τον εαυτό είναι που έχει καθοριστική σημασία για την νοητική και την ψυχική μας ισορροπία και κατά επέκταση την θέση μας στην ίδια μας τη ζωή.Όταν αυτή η ματιά είναι θετική, μας δίνει την δυνατότητα να σκεφτόμαστε δημιουργικά, να ενεργούμε αποδοτικά, να νιώθουμε όμορφα μέσα μας και να αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας «ικανούς» να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες και προκλήσεις της ζωής.

Όταν όμως αυτή η ματιά μας είναι αρνητική, δημιουργεί αφόρητες αρνητικές σκέψεις για εμάς και τις «αδυναμίες» μας, με αποτέλεσμα να γεννά πόνο, απογοήτευση, θλίψη, ματαίωση που δυσκολεύει πολύ την καθημερινή μας ζωή.

Είναι τελικά ωφέλιμο να κοιτάξει κανείς μέσα του

και να ανακαλύψει σε ποιο σημείο βρίσκεται με την αυτοεκτίμηση του αλλά και πώς να την μεταμορφώσει; Η εκτίμηση και η αγάπη του εαυτού μας αποτελεί το θεμέλιο της πιο σημαντικής και μοναδικής σχέσης, η οποία δεν είναι άλλη από την σχέση με τον εαυτό μας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να αγαπήσω, να εκτιμήσω και να εμπιστευθώ τον εαυτό μου

είναι η θέληση να αγαπώ ουσιαστικά και η απόφαση να δράσω προς αυτή την κατεύθυνση.Στην ομάδα «Αυτοεκτίμηση, μεταμορφώνοντας τις αδυναμίες σε ικανότητες», θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε θεωρητικά, να βιώσετε και να δράσετε πρακτικά στα παρακάτω:

  • Ποιες είναι οι βασικές αρχές της αυτοεκτίμησης και από ποιες παραμέτρους εξαρτάται ;
  • Τι μας οδήγησε στον «τραυματισμό» ή και τον «κατακερματισμό» της αυτοεκτίμησης μας;
  • Πως γεννήθηκε αυτός ο εσωτερικός κριτής;
  • Πως μπορούμε να αποκαταστήσουμε, ακόμα και να επουλώσουμε όπου χρειάζεται, την αυτοεκτίμηση μας;
  • Πως μπορώ να μεταμορφώσω τις «αδυναμίες» σε «ικανότητες»;
  • Ποια είναι τα 9 κλειδιά που οδηγούν στην αγάπη και την αποδοχή του εαυτού;
  • Πως μπορούμε να κατακτήσουμε την νοητική και ψυχική ισορροπία;
  • Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε την αυτοεκτίμηση μας για να επιτύχουμε τους στόχους της ζωής μας;

Ο Siddhartha Gautama Buddha είχε πει «Μπορείτε να ψάξετε σε ολόκληρο το σύμπαν για κάποιον που να αξίζει περισσότερο την αγάπη και την στοργή σας από τον εαυτό σας αλλά αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά. Εσείς, όπως και ο καθένας σε ολόκληρο το σύμπαν, αξίζετε την αγάπη και την στοργή σας.»

Αν δεν συμπονέσουμε, αγκαλιάσουμε εμείς εμάς, ποιον περιμένουμε να το κάνει για εμάς; Αυτό είναι το δικό σας εσωτερικό ταξίδι προς την αίσθηση της αγάπης και γαλήνης.

*Η συγκεκριμένη ομάδα ολοκληρώνεται σε δύο κύκλους των 8 συναντήσεων, οι οποίες  λαμβάνουν χώρα συγκεκριμένη ημέρα και ώρα με συχνότητα δύο φορές τον μήνα. (κάθε 15ημέρες).Δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος ολοκληρώνοντας τον Ά κύκλο να παρακολουθήσει και τον δεύτερο κύκλο αν δεν το επιθυμεί.

- Συμμετοχή -

ONLINE - SOLD OUT

Κόστος: 30€ // Φοιτητές & άνεργοι 25€