fbpx
Ψηφοφορίες

Πώς σας φαίνεται το site μας?
Loading ... Loading ...
Η αγάπη της Ακλυόνης
 

13 Δεκεμβρίου 2017 – Έναρξη νέας Ομάδας Προσωπικής Ανάπτυξης

13 Δεκεμβρίου 2017 – Έναρξη νέας Ομάδας Προσωπικής Ανάπτυξης

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρες 18.00 – 21.30

Η Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης είναι ένας χώρος αυτό-ανακάλυψης, έκφρασης και μοιράσματος σκέψεων, συναισθημάτων κι εμπειριών, μέσα σε ένα προστατευμένο πλαίσιο. Η Θεραπευτική ομάδα λειτουργεί ως καθρέφτης των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, και μας βοηθά να «θυμηθούμε» τις ξεχασμένες μας δυνάμεις και ικανότητες. Επίσης με όχημα την ομαδική διαδικασία μπορούμε να ανακαλύψουμε καινούριες πλευρές του εαυτού μας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτές τις πλευρές.

Μέσα στην ομάδα το άτομο έχει την δυνατότητα να κατανοήσει τους ρόλους που έχει στην καθημερινότητα του, τόσο σε σχέση με τον εαυτό του, όσο και σε σχέση με τους άλλους αλλά και στον τρόπο που βλέπει ως σύνολο την ομάδα. Σ’ ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ασφάλειας και ΄΄οικειότητας΄΄ το άτομο μπορεί άμεσα να συνειδητοποιήσει τις όψεις του εαυτού του και να επιλέξει ποιες θέλει να βελτιώσει, ν’ αλλάξει ή να ενδυναμώσει. Η ομαδική θεραπεία επιτρέπει στο άτομο να βιώσει μια ποικιλία εμπειριών μέσα από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και ν’ ανακαλύψει μέσω των άλλων δικές του δυσκολίες ή πεποιθήσεις. Η σημερινή εποχή επιβάλλει σε όλους μας ταχύτατους ρυθμούς ζωής, έντονο άγχος, απομόνωση, μοναξιά. Παράλληλα οι ευθύνες είναι πάρα πολλές με αποτέλεσμα να παραμερίζουμε τις προσωπικές μας ανάγκες. Οι ευκαιρίες να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με άλλους ανθρώπους λιγοστεύουν, η ανταλλαγή των εμπειριών μας και η αμερόληπτη υποστήριξη, χωρίς να διακινδυνεύσουμε κάποια προσωπική μας σχέση είναι σχεδόν αδύνατη. Η ομάδα είναι ο κατάλληλος χώρος γι’ αυτό το σκοπό.

Με την βοήθεια του θεραπευτή που συντονίζει τις ομάδες αλλά και των υπόλοιπων μελών της ομάδας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ανακαλύψει τον εαυτό τους και τα συναισθήματά του, να απελευθερώσει τις δυνατότητες του με στόχο να είναι πιο λειτουργικός, άρα και πιο χαρούμενος, στην καθημερινότητα του .

Όπως και η Ατομική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική, έτσι και η Ομάδα Θεραπείας λειτουργεί μέσα σε ένα καθορισμένο θεραπευτικό πλαίσιο, που περιλαμβάνει τον τόπο, το χρόνο και τη διάρκεια των συναντήσεων, τη συχνότητα αυτών, και οποιαδήποτε λεπτομέρεια αφορά αυτά τα θέματα. Επίσης διέπεται από κανόνες που αφορούν τη συνέπεια των μελών, την τήρηση εχεμύθειας, τις προσωπικές σχέσεις μεταξύ τους και άλλα ζητήματα που συμφωνούνται στις πρώτες συναντήσεις της ομάδας και εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη επικέντρωση στο θεραπευτικό στόχο της ομάδας.

Οι συναντήσεις της ομάδας θα ξεκινήσουν 13 Δεκέμβρη και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο σε σταθερή πάντα μέρα και ώρα, ανά δεκαπενθήμερο και η διάρκεια τους θα είναι 3 ώρες/συνάντηση. Οι ομάδες προσωπικής ανάπτυξης αφορούν ενήλικες και είναι κλειστού τύπου, δηλαδή δεν υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης νέων μελών κατά το διάστημα αυτό. Ο μέγιστος αριθμός μελών στην ομάδα είναι 8 άτομα. Το κόστος συμμετοχής είναι 30ευρώ/συνάντηση ενώ για φοιτητές και ανέργους η τιμή διαμορφώνεται στα 25ευρώ/συνάντηση.

Για την συμμετοχή σας στην ομάδα θα προηγηθεί μια δωρεάν ατομική συνάντηση, με στόχο να γίνει διερεύνηση και αξιολόγηση των αναγκών σας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2130338593 / 6970082096 / 6948468224

Μοιραστείτε το!shares